Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelbullar i långpanna

Ett underbart recept på smaskiga kanelbullar med vaniljkräm i långpanna. Du gör bullarna av bland annat vaniljstång, mjölk, ägg, smör, kanel, mjöl, ägg och florsocker. Perfekt att servera på kalas till många!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vaniljkräm: Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 2/5 socker i en kastrull.
  2. Rör ihop äggulor och 3/5 av sockret med majsstärkelsen i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.
  3. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.
  4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  5. Vetedeg: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör så att jästen löser sig.
  6. Tillsätt kardemumma, socker, salt och smör. Blanda i mjölet.
  7. Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca 5 minuter. Eller arbeta för hand ca 10 minuter.
  8. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ca 35 x 45 cm (för 20 bullar). Bred ut smörfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 2 cm tjocka skivor.
  9. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg i bullarna med ca 1/2 cm mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.
  10. När bullarna har jäst ihop ordentligt är de klara för gräddning, det tar ca 2 timmar.
  11. Sätt ugnen på 200°C.
  12. Fyll en spritspåse med den kalla vaniljkrämen. Tryck ner struten till bottnen av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vaniljkräm att den kommer upp igen.
  13. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
  14. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla på tunt direkt när bullarna kommer ut ur ugnen. Lyft upp dem på galler och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna.
  15. Blanda florsocker och vatten till glasyren.
  16. Lägg en klick glasyr på varje bulle. Pudra över florsocker. Skär bullarna med kniv och servera.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 20 bullar
Vaniljkräm
  • 1/2 vaniljstång
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 1 1/3 dl socker
  • 6 äggulor
  • 1 dl maizena majsstärkelse
Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/3 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk kanel
Vetedeg
  • 3 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk (3 %)
  • 2 1/3 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör i bitar
  • ca 18 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • florsocker att pudra över
Pensling
  • 1 ägg
  • 1/2 msk vatten
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?