Kanel- och kardemummakrans

Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat
1
Kanel- och kardemummakrans

Recept på fantastiskt god kanel- och kardemummakrans av smaksatt bulldeg som du gör på bland annat jäst, mjölk, husk, kardemumma och kanel. Garnera den härliga bullängden med pärlsocker.

Kanel- och kardemummakrans

Ingredienser

10 bitar
1/2   paket jäst (à 50g)
100 g  margarin eller smör
2 1/2 dl  mjölk
1 msk  husk eller fiberhusk
1/2 dl  socker
1 tsk  stött kardemumma
1 tsk  kanel
1 krm  salt
4 1/2 dl  fin glutenfri mix

Pensling

ägg

Garnering

2 1/2 msk  pärlsocker

För alla

Tål du inte ägg kan kransen penslas med mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Jättegod kaka,men nästa gång tar jag i lite extra kanel. Som vanligt när det gäller glutenfria recept så får man ha i mer mjöl än vad som står angivet i receptet.

Caroline

2007-10-08

Testa liknande recept

Kardemummabullar med mandel
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
165 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kardemummabullar
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbullar med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
200 personer har röstat
Över 60 min att tillaga