Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanel- och kardemummakrans

Recept på fantastiskt god kanel- och kardemummakrans av smaksatt bulldeg som du gör på bland annat jäst, mjölk, husk, kardemumma och kanel. Garnera den härliga bullängden med pärlsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek.
  2. Tillsätt mjölken. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan och blanda i husken. Låt svälla 5-10 min.
  3. Blanda i socker, kardemumma, salt och glutenfri mix. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin till en slät, smidig och lös deg. Klicka ut degen till en krans eller en längd på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  4. Pensla kransen/längden med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C, 15-20 min. Låt kransen/längden svalna på galler.

För alla

Tål du inte ägg kan kransen penslas med mjölk.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 1/2 paket jäst (à 50g)
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk husk eller fiberhusk
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 1/2 dl fin glutenfri mix
Pensling
  • ägg
Garnering
  • 2 1/2 msk pärlsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?