Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Festlig avslutning på middagen. Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta är precis lika gott som det låter! Ingefära och kanelstång ger päronen fantastisk doft och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta

Ingredienser

6 portioner
1 l vatten
1 l strösocker
rivet skal från 1/2 citron
ca 10 cm färsk ingefära
4 kanelstänger
6 päron

Till servering

färsk mynta
vaniljglass

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Det blir väldigt mycket lag till få päron. Jag kokade 12 halva päron och la in. Och lagen räckt gott och väl.

    Josefine

  • En god och enkel rätt. Nyttig och billig. Man kan enkelt göra små ändringar på ingridienserna efter behag.

    Pasi

  • Ett tips är att återanvända lagen och använda i en Fruktsallad

    Pasi

Näringsvärde per portion

Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

Varma päron på nytt sätt
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronkompott
Betyg 4.4 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronmos med citron och kanel
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kokospäron
Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad