Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kanel- och ingefärskakor

Med en färdig mördeg kan man snabbt och enkelt baka flera olika sorters småkakor. Skär skivor av mördegen och vänd i kryddor som ingefära och kanel eller prova med hackad mandel eller kokos så får du flera goda kakor till fikat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär degen i 4-5 mm tjocka skivor. Blanda kanel, ingefära och socker på en tallrik. Vänd skivorna i kryddblandningen och tryck till lätt så att det fastnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 20- 25 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per kaka, räknat på att satsen ger 25 kakor.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 400 g mördeg (färdig kakdeg)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 347 kJ / 83 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer