Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Jordgubbar marinerade i en lag av citronjuice, röd chilifrukt, kanelstänger och pepparmynta. Överraska dina gäster med denna intressanta smakkombination. Servera den till limepaj eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Kanel- och chilimarinerade jordgubbar

Ingredienser

10 portioner
1 röd chilifrukt
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk pressad citronjuice
2 kanelstänger
ca 1 l jordgubbar eller annan frukt
1 liten kruka färsk pepparmynta

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • När ska man ta bort kanelstängerna från lagen?

    Marie

    Hej Marie! Kanelstängerna kan ligga kvar i lagen hela tiden. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Mycket god och spännande kombination med chili och kanel. Var inte rädd för att prova det! Fantastisk med limepaj till. Många kräsna gäster har berömt denna dessert.

    Anne

Testa liknande recept

  • Lime- och myntamarinerade frukter
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårsangria
    Betyg 2.9 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kall rabarber- och jordgubbssoppa
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Piggelin sommarsallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsmarmelad
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad