Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Läskande "gubbar"

Läskande "gubbar" är oslagbara till ett glas champagne. Du kokar upp vatten med socker och ingefära. Jordgubbarna får sedan dra i den härliga lagen fram till servering. Utsökt och läskande.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten tillsammans med strösocker och riven ingefära. Koka tills sockret löst sig och låt svalna.
  2. Häll lagen över sköljda jordgubbar (stora delas på mitten). Låt jordgubbarna ligga i lagen 2-8 timmar för att dra åt sig smaken av ingefära.
  3. Lyft upp jordgubbarna vid servering och avnjut dem tillsammans med ett glas skumpa med en lätt sötma, gärna rosé.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk riven ingefära
  • 1 l sköljda jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?