Kanel- och chilikokta päron med kumquats och lättvispad grädde
Exotiska päron och kumquats med ett sting av het chili och pigg kanel. En effektfull dessert som du serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass. En fruktig och söt avslutning på middagen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002
Ingredienser
4 portioner
4 dl socker
4 dl vatten
2 kanelstänger
1/2 röd chilifrukt
12 st kumquats
4 japanska päron eller andra söta päron
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer rätt tillbehör.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: servera med vaniljsås från Oatly och uteslut grädde och glass.
Gör äggfri: välj grädde och uteslut glass.
Gör så här
Tips
Tips 1: Servera gärna lady finger-kex till.
Tips 2: Lagen som blir över kan sparas och hällas över färska bär, fruktsallad eller en savaräng.
Tips 2: Lagen som blir över kan sparas och hällas över färska bär, fruktsallad eller en savaräng.
Har du lagat receptet?
Kommentarer