Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanel- och chilikokta päron med kumquats och lättvispad grädde

Exotiska päron och kumquats med ett sting av het chili och pigg kanel. En effektfull dessert som du serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass. En fruktig och söt avslutning på middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vatten och kanelstång.
  2. Kärna ur och finstrimla chilifrukten. Halvera kumquatsen. Lägg detta i lagen och koka ihop på svag värme i ca 5 minuter.
  3. Skär päronen i halvor. Kärna ur dem. Skär bort ca 1 cm på den runda sidan av päronen så att de ligger stadigt. Lägg ner päronhalvorna i den varma lagen. Låt koka på svag värme i ca 7 minuter under lock tills de är klara. Ta av från värmen och låt svalna.
  4. Fördela päronen i djupa tallrikar. Skeda över lagen med kumquats och chilifrukt. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer rätt tillbehör.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: servera med vaniljsås från Oatly och uteslut grädde och glass.
Gör äggfri: välj grädde och uteslut glass.

Tips

Tips 1: Servera gärna lady finger-kex till.
Tips 2: Lagen som blir över kan sparas och hällas över färska bär, fruktsallad eller en savaräng.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 12 st kumquats
  • 4 japanska päron eller andra söta päron
  • lättvispad grädde eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan