Kanel- och chilikokta päron med kumquats och lättvispad grädde

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kanel- och chilikokta päron med kumquats och lättvispad grädde

Exotiska päron och kumquats med ett sting av het chili och pigg kanel. En effektfull dessert som du serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass. En fruktig och söt avslutning på middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Kanel- och chilikokta päron med kumquats och lättvispad grädde

Ingredienser

4 portioner
4 dl  socker
4 dl  vatten
2   kanelstänger
1/2   röd chilifrukt
12 st  kumquats
4   japanska päron eller andra söta päron
lättvispad grädde eller vaniljglass

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg under förutsättning att man väljer rätt tillbehör.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: servera med vaniljsås från Oatly och uteslut grädde och glass.
Gör äggfri: välj grädde och uteslut glass.

Gör så här

Tips

Tips 1: Servera gärna lady finger-kex till.
Tips 2: Lagen som blir över kan sparas och hällas över färska bär, fruktsallad eller en savaräng.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmos med citron och kanel
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga