Kanel- och apelsingryta

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
13
Kanel- och apelsingryta

Mustig och god nötgryta med ingredienser som nötkött, kryddnejlikor, rödvin, kanel och apelsiner. Denna krämiga kanel- och apelsingryta med mört nötkött tillagas på lite drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Kanel- och apelsingryta

Ingredienser

8 portioner
1 kg benfritt nötkött (t ex fransyska, högrev eller innanlår)
2 msk smör eller margarin
3 - 3 1/2 dl rödvin
3 - 3 1/2 msk kalvfond (på flaska)
1 - 1 1/2 msk soja
2 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk kanel
2 krm malen kryddnejlika
4 lagerblad
1 apelsin
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Gjort på grytbas + kryddor, vin, apelsinskal o redning. Mkt god gryta.

Monika

2024-03-29

Så god. Tradition i december. Kokar dock mycket längre och har rödlöksmarmelad till. Annika E

Annika

2023-11-27

Kanske för julen.

Maria

2023-08-31

Testa liknande recept

Kryddigt vin - god gåva
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vin chaud med apelsin
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sangria
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tysk fruktkräm
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga