Kanel- och apelsingryta
Mustig och god nötgryta med ingredienser som nötkött, kryddnejlikor, rödvin, kanel och apelsiner. Denna krämiga kanel- och apelsingryta med mört nötkött tillagas på lite drygt en timma.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
8 portioner
1 kg benfritt nötkött (t ex fransyska, högrev eller innanlår)
2 msk smör eller margarin
3 - 3 1/2 dl rödvin
3 - 3 1/2 msk kalvfond (på flaska)
1 - 1 1/2 msk soja
2 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk kanel
2 krm malen kryddnejlika
4 lagerblad
1 apelsin
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod. Gjort på grytbas + kryddor, vin, apelsinskal o redning. Mkt god gryta.
Monika
2024-03-29Så god. Tradition i december. Kokar dock mycket längre och har rödlöksmarmelad till. Annika E
Annika
2023-11-27Kanske för julen.
Maria
2023-08-31