Mustig och god nötgryta med ingredienser som nötkött, kryddnejlikor, rödvin, kanel och apelsiner. Denna krämiga kanel- och apelsingryta med mört nötkött tillagas på lite drygt en timma.
1 kg benfritt nötkött (t ex fransyska, högrev eller innanlår)
2 msk smör eller margarin
3 - 3 1/2 dl rödvin
3 - 3 1/2 msk kalvfond (på flaska)
1 - 1 1/2 msk soja
2 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk kanel
2 krm malen kryddnejlika
4 lagerblad
1 apelsin
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.1 av 5.
3232 personer har röstat
10 st
Kommentarer
Julig och god gryta! Både vuxna och tonårsbarnen uppskattar den med pressad potatis!
Caroline
2021-12-18
Jättegod, vi har ätit den på julafton i många år. Vi har pressad potatis, kokt broccoli vinbärsgelé och kokta morötter till .
Fina färger blir det också.
Lise-lotte
2021-11-30
Det här blir SÅ gott! Extra gott om man kokar längre. Jag tycker att grytan blir extremt mycket bättre om man även pressar i apelsinsaften!
Kommentarer
Julig och god gryta! Både vuxna och tonårsbarnen uppskattar den med pressad potatis!
Caroline
2021-12-18Jättegod, vi har ätit den på julafton i många år. Vi har pressad potatis, kokt broccoli vinbärsgelé och kokta morötter till . Fina färger blir det också.
Lise-lotte
2021-11-30Det här blir SÅ gott! Extra gott om man kokar längre. Jag tycker att grytan blir extremt mycket bättre om man även pressar i apelsinsaften!
Johanna
2021-10-05