Kanel- och apelsingryta

Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
10
Kanel- och apelsingryta

Mustig och god nötgryta med ingredienser som nötkött, kryddnejlikor, rödvin, kanel och apelsiner. Denna krämiga kanel- och apelsingryta med mört nötkött tillagas på lite drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Kanel- och apelsingryta

Ingredienser

8 portioner
1 kg  benfritt nötkött (t ex fransyska, högrev eller innanlår)
2 msk  smör eller margarin
3 - 3 1/2 dl  rödvin
3 - 3 1/2 msk  kalvfond (på flaska)
1 - 1 1/2 msk  soja
2 krm  svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk  kanel
2 krm  malen kryddnejlika
4   lagerblad
1   apelsin
1 msk  majsstärkelse
2 1/2 dl  matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Julig och god gryta! Både vuxna och tonårsbarnen uppskattar den med pressad potatis!

Caroline

2021-12-18

Jättegod, vi har ätit den på julafton i många år. Vi har pressad potatis, kokt broccoli vinbärsgelé och kokta morötter till . Fina färger blir det också.

Lise-lotte

2021-11-30

Det här blir SÅ gott! Extra gott om man kokar längre. Jag tycker att grytan blir extremt mycket bättre om man även pressar i apelsinsaften!

Johanna

2021-10-05

Testa liknande recept

Kryddigt vin - god gåva
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vin chaud med apelsin
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sangria
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tysk fruktkräm
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga