Kanel- och apelsingryta

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
13
Kanel- och apelsingryta

Mustig och god nötgryta med ingredienser som nötkött, kryddnejlikor, rödvin, kanel och apelsiner. Denna krämiga kanel- och apelsingryta med mört nötkött tillagas på lite drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Kanel- och apelsingryta

Ingredienser

8 portioner
1 kg  benfritt nötkött (t ex fransyska, högrev eller innanlår)
2 msk  smör eller margarin
3 - 3 1/2 dl  rödvin
3 - 3 1/2 msk  kalvfond (på flaska)
1 - 1 1/2 msk  soja
2 krm  svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk  kanel
2 krm  malen kryddnejlika
4   lagerblad
1   apelsin
1 msk  majsstärkelse
2 1/2 dl  matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Gjort på grytbas + kryddor, vin, apelsinskal o redning. Mkt god gryta.

Monika

2024-03-29

Så god. Tradition i december. Kokar dock mycket längre och har rödlöksmarmelad till. Annika E

Annika

2023-11-27

Kanske för julen.

Maria

2023-08-31

Testa liknande recept

Kryddigt vin - god gåva
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vin chaud med apelsin
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tysk fruktkräm
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sangria
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga