Kanel- och apelsingryta

Mustig och god nötgryta med ingredienser som nötkött, kryddnejlikor, rödvin, kanel och apelsiner. Denna krämiga kanel- och apelsingryta med mört nötkött tillagas på lite drygt en timma.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Ingredienser
8 portioner
1 kg benfritt nötkött (t ex fransyska, högrev eller innanlår)
2 msk smör eller margarin
3 - 3 1/2 dl rödvin
3 - 3 1/2 msk kalvfond (på flaska)
1 - 1 1/2 msk soja
2 krm svartpeppar
1 - 1 1/2 tsk kanel
2 krm malen kryddnejlika
4 lagerblad
1 apelsin
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stJättegod. Gjort på grytbas + kryddor, vin, apelsinskal o redning. Mkt god gryta.
Monika
Så god. Tradition i december. Kokar dock mycket längre och har rödlöksmarmelad till. Annika E
Annika
Kanske för julen.
Maria
Julig och god gryta! Både vuxna och tonårsbarnen uppskattar den med pressad potatis!
Caroline
Jättegod, vi har ätit den på julafton i många år. Vi har pressad potatis, kokt broccoli vinbärsgelé och kokta morötter till . Fina färger blir det också.
Lise-lotte
Det här blir SÅ gott! Extra gott om man kokar längre. Jag tycker att grytan blir extremt mycket bättre om man även pressar i apelsinsaften!
Johanna
Fantastiskt god gryta! Vi hällde också i en skvätt glögg, och vi hade pressad potatis till. Otroligt god gryta, passade perfekt till Advent!
Annelie
Helt underbart gott! Jag lät den koka i 2h och hade vispgrädde istället för matlagningsgrädde.
Sabina
Verkligen god och lättlagad. Ännu godare dagen efter när den dragit till sig lite.
Linda
Kanongod.Jag tog kokosmjölk och bytte ut hälften av vinet med glögg.Servera med cashev-nötter och mango chuney.En höjdare.
Gert