Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frostade rosenblad

Utomordentlig vackra och romantiska frostade rosenblad att garnera tårtan eller desserten med. Du låter bladen svepas in i glittrande socker och sedan bakas i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa upp äggvita. Häll upp strösocker på ett fat. 
  3. Doppa rosenblad (inte från köpta rosor) i först äggvita, sedan strösocker. 
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 30-40 minuter. 
  5. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt dem stå och torka i några timmar, antingen där eller på något annat torrt, varmt ställe. Vackert att ha på desserten.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • rosenblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?