Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanapé med abborre

Elegant och festlig kanapé med abborre - vackert och mycket smakfullt på buffén. Utsökt fiskröra samsas med majonnäs, citron, spenat och marinerad rödlök på mörkt rågbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödlök: Skala, halvera och strimla rödlöken. Lägg löken i rödvinsvinäger 1 timme.
  2. Sjud fisken i lättsaltat vatten. Fisken är färdig när den är ogenomskinlig. Häll av i ett durkslag och låt svalna.
  3. Gaffelmosa fisken och blanda med majonnäs. Smaka av med citronjuicen. Krydda med salt och peppar.
  4. Använd en ring eller ett runt pepparkaksmått för att stansa ut en rundel ur brödet. Lägg på lite spenat och toppa med röran. Upprepa med resten av brödet.
  5. Garnera kanapéerna med den marinerade rödlöken.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: läs majonnäsens ingrediensförteckning, kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: läs majonnäsens ingrediensförteckning, kontrollera brödet.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs, kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g abborrfilé eller annan vit fiskfilé (t ex sej)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 skivor mörkt bröd (t ex danskt rågbröd)
  • 2 påsar babyspenat (à 70 g)
Marinerad rödlök
  • 4 rödlökar
  • 3 dl rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?