Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalvdans med lakrits och hallonkräm

Kalvdans är en otroligt god och smaskig efterrätt med en god konsistent. Du krossar lakritskarameller och strör över kalvdansen och serverar den med en frisk och söt hallonkräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Blanda/vispa samman ägg, mjölk, torrmjölkspulver och socker. Häll smeten i 6 portionsformar (för 6 port). 
  3. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen tills kalvdansen "stannat", ca 90 minuter.
  4. Grovhacka/krossa turkisk peppar. Strö det över kalvdansen vid servering.
  5. Tina och mixa hallonen, ta ev undan några att garnera med. Sila bort kärnorna i en nätsil. Pressa massan så att så mycket puré som möjligt kommer ut.
  6. Koka upp vatten och socker. Låt koka till en ljusbrun karamell. Tillsätt hallonpurén. Låt koka ca 5 minuter tills alla sockerklumpar löst sig. Tillsätt ev några frysta hallon. Strö turkisk peppar över kalvdansen och servera med hallonkrämen.

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i turkisk peppar. Innehåller mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 ägg
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 1 påse torrmjölk (à ca 100 g)
  • 1 msk socker
  • 3 turkisk peppar- karamell
Hallonkräm
  • 250 g frysta hallon + ev några hela hallon att garnera med
  • 1 msk vatten
  • 3/4 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?