Kalvdans med lakrits och hallonkräm

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kalvdans med lakrits och hallonkräm

Kalvdans är en otroligt god och smaskig efterrätt med en god konsistent. Du krossar lakritskarameller och strör över kalvdansen och serverar den med en frisk och söt hallonkräm.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Kalvdans med lakrits och hallonkräm

Ingredienser

6 portioner
1   ägg
4 dl  mjölk (3%)
1   påse torrmjölk (à ca 100 g)
1 msk  socker
3   turkisk peppar- karamell

Hallonkräm

250 g  frysta hallon + ev några hela hallon att garnera med
1 msk  vatten
3/4 dl  socker

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i turkisk peppar. Innehåller mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torta di Riso (risgrynspudding)
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkakor med hallon
Betyg 3.9 av 5.
111 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladpudding med Baileys, grädde & hallon
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Miniriddare med hallon och vaniljcrème fraiche
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggost från Bohuslän
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladglass med lyxig halloncoulis och svartpeppar
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga