Kalvdans med lakrits och hallonkräm
Kalvdans är en otroligt god och smaskig efterrätt med en god konsistent. Du krossar lakritskarameller och strör över kalvdansen och serverar den med en frisk och söt hallonkräm.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
6 portioner
1 ägg
4 dl mjölk (3%)
1 påse torrmjölk (à ca 100 g)
1 msk socker
3 turkisk peppar- karamell
Hallonkräm
250 g frysta hallon + ev några hela hallon att garnera med
1 msk vatten
3/4 dl socker
För alla
Fri från gluten, men kontrollera innehållet i turkisk peppar. Innehåller mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer