Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Torta di Riso (risgrynspudding)

Bjud dina gäster på en klassisk italiensk risgrynspudding med himmelsk citruston! Grädda din risblandning och låt den sedan kallna innan den får ett fint florsockertäcke. Servera din mumsiga Torta di Riso med söta hallon och fluffig grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset i mjölken tillsammans med kanelstången under omrörning i ca 20 minuter.
  3. Låt kallna och ta sedan upp kanelstången.
  4. Rör ihop äggen, sockret och citrusskalen och blanda ned riset.
  5. Smörj en form med löstagbar botten.
  6. Häll i risblandningen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt kallna.
  8. Pudra över florsocker före servering.
  9. Servera ev med hallon och lite lättvispad grädde till puddingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl avorioris
  • 1 l mjölk (3%)
  • 1 kanelstång
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • rivet skal av 2 citroner
  • rivet skal av 2 apelsiner
  • florsocker till garnering
Till servering
  • ev hallon
  • ev lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer