Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Kalvdans för kreaturslösa

Traditionell kalvdans görs på råmjölk, här kommer ett recept för dig som inte har en egen ko. Du behöver ägg, mjölk, torrmjölk, salt och kanel. Till din kalvdans serverar du blåbär utrörda med strösocker och lätt vispad grädde smaksatt med honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa upp äggen. Rör ner mjölken, torrmjölkspulvret och saltet. Häll smeten i en ganska djup, smord ugnssäker form. Strö lite kanel över.
  3. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen tills puddingen stannat, ca 60 minuter. Servera kalvdansen ljummen med till exempel blåbär utrörda med socker och lätt vispad grädde smaksatt med lite honung.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 3 1/2 dl torrmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 tsk kanel
  • 200 g blåbär
  • ca 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden