Kalvbullar i dillsås

Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kalvbullar i dillsås

Dillkött är en klassisk rätt som ofta sköter sig själv på spisen men som också kan ta lång tid att tillaga. Därför är kalvbullar i dillsås det perfekta vardagsalternativet då tillagningstiden endast är 30 minuter! De delikata kalvbullarna har en ljuvlig konsistens och får en imponerande smak av den utsökta dillsåsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013

Kalvbullar i dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kalvbullar

1/2 gul lök
1 tsk smör eller margarin
2 msk ströbröd
1 1/2 msk kalvfond
3 msk vispgrädde
ca 500 g kalvfärs
1 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås

1 1/2 gul lök
3 morötter
5 dl av kokvattnet från kalvbullarna
2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk strösocker
salt
vitpeppar
20 g dill
1 msk majsstärkelse

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2133 KJ / 509 kCal
Fett44.8 g
Kolhydrater58.7 g
Protein6.8 g

Testa liknande recept

  • Kalvfärsbullar i tomatsås
    Betyg 3.3 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frikadeller i tomatsås
    Betyg 4.7 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronbullar med morots och dillkräm
    Betyg 3.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfrikadeller i dillsås
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellfärserad kalvrulle
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad