Kålrabbisoppa

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
1
Kålrabbisoppa

Denna kålrabbisoppa har en underbar, mild kålsmak och passar lika bra till huvudrätt som till förrätt. Koka ihop kålrabbin med lök och mixa sedan allt slätt med crème fraiche och körvel. Servera med rostade brödtärningar och kanske lite rökt lax.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Kålrabbisoppa

Ingredienser

4 portioner
800 g kålrabbi
1 gul lök
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 - 1 1/2 dl crème fraiche
1 knippa finhackad körvel
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk margarin
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jag drygade ut med lite potatis och det fungerade bra. Andra gången jag gjorde soppan silade jag den efter att jag mixat den för att få bort trådarna från kålrabbin. Jättegod mild kålsmak av kålrabbin och väldigt enkel att göra.

Helena

2008-06-30

Testa liknande recept

Kålrabbi i ingefärsbuljong med räkor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegonuggets med kålrabbisallad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga