Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kålrabbisoppa

Denna kålrabbisoppa har en underbar, mild kålsmak och passar lika bra till huvudrätt som till förrätt. Koka ihop kålrabbin med lök och mixa sedan allt slätt med crème fraiche och körvel. Servera med rostade brödtärningar och kanske lite rökt lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kålrabbin i bitar. Skala och hacka löken. Fräs kålrabbi och lök i margarin. Häll på grönsaksbuljong. Koka mjukt.
  2. Rör ner crème fraiche och mixa till fin puré. Smaka av med körvel, salt och peppar.
  3. Till servering: Servera med rostade brödtärningar och, om du vill kosta på lite extra, strimlor av rökt lax.

För alla:
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kålrabbi
  • 1 gul lök
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 knippa finhackad körvel
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk margarin
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?