Kålrabbisoppa
Denna kålrabbisoppa har en underbar, mild kålsmak och passar lika bra till huvudrätt som till förrätt. Koka ihop kålrabbin med lök och mixa sedan allt slätt med crème fraiche och körvel. Servera med rostade brödtärningar och kanske lite rökt lax.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997
Ingredienser
4 portioner
800 g kålrabbi
1 gul lök
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 - 1 1/2 dl crème fraiche
1 knippa finhackad körvel
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk margarin
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag drygade ut med lite potatis och det fungerade bra. Andra gången jag gjorde soppan silade jag den efter att jag mixat den för att få bort trådarna från kålrabbin. Jättegod mild kålsmak av kålrabbin och väldigt enkel att göra.
Helena
2008-06-30