Kålrabbisallad med äpple och getost

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kålrabbisallad med äpple och getost

Kålrabbi är en grönsak som är lätt att glömma bort. Men skuren rå i tunna stavar ger den ett fräscht och gott krisp i en sallad med syrligt äpple, mâchesallad och torkade tranbär. Chèvre bidrar med sälta och krämighet, solrosfrön bra crunch. Gott till rökt fisk!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Kålrabbisallad med äpple och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g kålrabbi
1 grönt syrligt äpple
3 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt (10%)
250 g getost (av chevrétyp)
1 påse mâchesallad (à 65 g)
1 msk torkade tranbär
1/2 dl rostade solrosfrön

Till servering

ev 250 g varmrökt fisk (t ex makrill)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt gott recept

    Tommi

Testa liknande recept

  • Picklad kålrabbi med rädisa
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad