Kålrabbi med smetana och sikrom

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kålrabbi med smetana och sikrom

Kålrabbi är en underbar rotfrukt som fått för lite uppmärksamhet. I denna ljuvliga rätt har den milda kålrabbin huvudrollen. Strimla den rå och servera tillsammans med salt sikom, krämig smetana och toppa med dill och gräslök som mellanrätt eller förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Kålrabbi med smetana och sikrom

Ingredienser

4 portioner
700 g kålrabbi
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl smetana eller crème fraiche
80 g sikrom eller löjrom
1/2 dl plockad dill
2 msk finskuren gräslök
gärna svartpeppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat

Kommentar

Fräscht och väldigt gott

Marjut

2025-01-05

Testa liknande recept

Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi
Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad fisk med citronmarinerad kålrabbi
Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kyckling med krämig kålrabbislaw
Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Små rårakor med palsternacka, smetana och rom
Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad