Kalops med smak av balkan

Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kalops med smak av balkan

Än är det inte dags att lägga kalopsen på hyllan! Den klassiska svenska grytan serveras här med goda tillbehör från Balkan - det syrade smöret kajmak och krispig surkål. Servera gärna med kokt potastis eller ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalops med smak av balkan

Ingredienser

4 portioner
ca 800 högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
2 msk olja
1 1/2 msk vegeta (kryddblandning)
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 l vatten
2 1/2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 msk äppelcidervinäger
majsstärkelse
2 msk kajmak (+ extra som tillbehör)

Tillbehör

surkål

Gör så här

01:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag körde 50cl öl extra och ca 10 små lagerblad. Kryddpepparn tog inte över alls! 30 går bra

    Michael

  • Förstår inte hur det här receptet inte har högre betyg. Godaste kalopsen i världen. Köp en fin köttbit, koka minst en timme och glöm för guds skull inte kajmak (smetana).

    Johan

Näringsvärde per portion

Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett22 g
Salt2.68 g
Kolhydrater14 g
Protein42 g

Testa liknande recept

  • Thuringer bratwurst med surkål
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Choucroute på Lenas vis
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lättlagad choucroute
    Betyg 2.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad