Kalljästa vörtfrallor

Gör ditt eget vörtbröd i jul. I form av små söta frukostfrallor som får jäsa över natten och gräddas på morgonen. Perfekta till julmorgonens skinkmacka eller med lite färskost som pålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gör så här
01:00:00
08:00:00
00:40:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stMåste man verkligen låta degen jäsa i 40 min? Annat kalljäst bröd brukar jag jäsa på plåten medan ugnen blir varm
Monica
Så gott! Jag stjälper över hela degen i en gjutjärnsgryta och gräddar först med lock på i 30 min på 250 grader och därefter 20 min utan lock på 200. Får så krispig skorpa på brödet vilket känns lyxigt.
Erica
Mycket förtjust i det här receptet, har gjort det många gånger sedan det kom i Buffé 2017. Dock gör jag några justeringar som enligt mig blir till det bättre. Tar 1/4 paket jäst, en flaska julmust a 33 cl och resterande mängd vatten alt 5 dl porter rakt av. Sen lägger jag till ca 2 dl vetemjöl eller rågsikt och jäser i bunken i ett gäng timmar eller över natten. Häller ut på degen med rejält med mjöl på bänken och hackar upp bitar med degskrapa. Går som en dans!
Maria
Hej Maria! Vad kul att höra att du återkommer till receptet och tack för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket