Kalljästa rågfrallor med bönor

Rör ihop degen på kvällen så går det snabbt att få nybakta frallor på morgonen. De kalljästa rågfrallorna är toppen att bjuda bönskeptiska barn på och de blir både mer hälsosamma och saftiga av fiberrika bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Gör så här
12:00:00
01:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stVad är vitsen med specialmjöl då man bara ska röra ihop degen? Specialmjöl ska ju bearbetas länge.
Vanja
Goda bullar, men kompakta & de jäste dåligt.
Gabriella
Bröden jäste dåligt så blev platta. Smaken är ok men det finns roligare recept!
Karin
Snabb fråga: färska jästpaket väger 50g. Ska man bara använda ~1/5 av ett paket? Eller menar ni torrjäst där en påse är ~12g? Tack!
Lisa
Om jag istället låter degen jäsa i rumstemperatur, kan jag halvera jästiden då?
Sonja
Alldeles utmärkt. Går bra att köra rågsikt (dvs 40/60) för ett lite grövre bröd. Jag tar även i lite rågkross. Brödet blir saftigt och är gott även dagen efter.
Ingrid
När ni skriver ugnstemperaturen i era recept, syftar ni då på elektriska ugnar eller varmluftsugnar?
Carina
Hej Carina! När vi skriver ugnstemperaturer i våra recept menar vi vanliga ugnar och ej varmluftsugnar. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Riktigt gott bröd och enkelt att göra och roligt att testa att baka med bönor. Använde vita bönor denna gången, nästa gång ska jag testa kikärtor.
Fia
Rigmor Lätta att göra och supergoda.
Rigmor
Jättegoda, går åt som smör i solsken! Känns tungt lyxiga. Upplever att receptet stämmer, men har nog haft i lite lite mer mjöl. Smidigt att bara tippa ut degen och skära bitarna till lagom storlek. Brukar göra dubbel sats.
Anna