Kalljästa rågfrallor

Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd dagen efter. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stFungerar de med vetemjöl? Samma mängd?
Susann
Hej Susann! Det är inget vi har provat men det borde fungera ganska bra eftersom det är sån liten mängd jämfört med vetemjölet. Lycka till! Mvh Tove
ICA-köket
På bilden är frallorna bruna, mina är ljusa. Ska man pensla med ägg eller?
Gun britt
Hej Gun Britt! Vi har inte penslat med ägg men alla ugnar är olika, du skulle kunna prova med att sätta på grillfunktionen ett par minuter på slutet av gräddningen nästa gång. Hoppas de smakade gott trots lite dålig färg. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
3e gången jag gör dessa, gillar verkligen att jag inte behöver knåda, jag är aningens för slö för det.....brukar behöva höfta i lite mer vatten för att inte få för torr deg. Använder ca 2 msk honung istället för socker. Hade torrjäst som datumet gått ut på så använde 1/2 paket, blev hur bra som helst!
Sonja
Jättegoda med russin!
Maria
Hej! Kan jag använda honung istället för socker?
Lina
Men åh, det stod att dessa passar bra att baka till frukost men sen står det att andra jäsningen är tre timmar.. hur får ni ihop det??
Lisa
Hej Lisa! Hoppsan... den som skrev den texten måste ha varit en bagare, dvs om man går upp bagar-tidigt så får man dessa till frukost. Men för oss vanliga, så har vi nu ändrat texten till att få frallorna färdiga dagen efter (utan att lova det till frukost). 😉 Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska andra jäsningen ske i kylskåp i tre timmar?
Ann-britt
Hej Ann-Britt! Andra jäsningen ska ske i rumstemperatur. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Är det möjligt att använda torrjäst i kallt vatten? Har lärt mig att degvätskan ska vara 40 grader till torrjäst.
Ann-britt
Hej Ann-Britt! Ja, det går bra att använda torrjäst i kallt vatten, det tar bara längre tid för degen att jäsa. Därför passar det utmärkt att låta degen jäsa långsamt i kylen över natten. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur länge kan degen stå i rumstemperatur?
Helene
Hej Helene! Vi skulle inte rekommendera att låta degen stå i rumstemperatur längre än 4 timmar som vi skriver i receptet. Risken är att degen överjäser om du låter degen stå i rumstemperatur för länge. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket