Kalljästa rågfrallor

Betyg 4 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Kalljästa rågfrallor

Har du alltid ett paket torrjäst hemma går det lätt slänga ihop en deg på kvällen och få nybakt bröd dagen efter. När man utgår från kall degvätska tar det lite tid för rågfrallorna att jäsa, men smaken hinner utvecklas på ett helt annat sätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalljästa rågfrallor

Ingredienser

20 st
1/4 paket torrjäst (1/4 paket motsvarar 3 g)
10 dl vetemjöl special
2 dl grovt rågmjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk olivolja
5 dl kallt vatten

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Fungerar de med vetemjöl? Samma mängd?

    Susann

    Hej Susann! Det är inget vi har provat men det borde fungera ganska bra eftersom det är sån liten mängd jämfört med vetemjölet. Lycka till! Mvh Tove

    ICA-köket

  • På bilden är frallorna bruna, mina är ljusa. Ska man pensla med ägg eller?

    Gun britt

    Hej Gun Britt! Vi har inte penslat med ägg men alla ugnar är olika, du skulle kunna prova med att sätta på grillfunktionen ett par minuter på slutet av gräddningen nästa gång. Hoppas de smakade gott trots lite dålig färg. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • 3e gången jag gör dessa, gillar verkligen att jag inte behöver knåda, jag är aningens för slö för det.....brukar behöva höfta i lite mer vatten för att inte få för torr deg. Använder ca 2 msk honung istället för socker. Hade torrjäst som datumet gått ut på så använde 1/2 paket, blev hur bra som helst!

    Sonja

  • Jättegoda med russin!

    Maria

  • Hej! Kan jag använda honung istället för socker?

    Lina

  • Men åh, det stod att dessa passar bra att baka till frukost men sen står det att andra jäsningen är tre timmar.. hur får ni ihop det??

    Lisa

    Hej Lisa! Hoppsan... den som skrev den texten måste ha varit en bagare, dvs om man går upp bagar-tidigt så får man dessa till frukost. Men för oss vanliga, så har vi nu ändrat texten till att få frallorna färdiga dagen efter (utan att lova det till frukost). 😉 Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ska andra jäsningen ske i kylskåp i tre timmar?

    Ann-britt

    Hej Ann-Britt! Andra jäsningen ska ske i rumstemperatur. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Är det möjligt att använda torrjäst i kallt vatten? Har lärt mig att degvätskan ska vara 40 grader till torrjäst.

    Ann-britt

    Hej Ann-Britt! Ja, det går bra att använda torrjäst i kallt vatten, det tar bara längre tid för degen att jäsa. Därför passar det utmärkt att låta degen jäsa långsamt i kylen över natten. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur länge kan degen stå i rumstemperatur?

    Helene

    Hej Helene! Vi skulle inte rekommendera att låta degen stå i rumstemperatur längre än 4 timmar som vi skriver i receptet. Risken är att degen överjäser om du låter degen stå i rumstemperatur för länge. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Kalljästa rågfrallor med bönor
    Betyg 4.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vallmofrallor
    Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frukostbullar
    Betyg 3.9 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt rågbröd
    Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarfrallor
    Betyg 3.1 av 5.240 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad