Källarfranska

Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, som frukostfralla eller till lunch.

Ingredienser
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
720 g vetemjöl (720 g motsvarar ca 12 dl)
2 tsk salt
3 msk olja
Gör så här
00:05:00
00:45:00
00:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Bra recept, jättenöjd med resultatet! Jag använde 25 g färsk jäst och kall mjölk. Jag har ingen köksassistent som kan knåda degen åt mig men gjorde en variant där jag rörde ihop degen i bunken, och sedan lät jäsa 30 minuter och rörde om/halvknådade med en hand lite grann (gjorde detta tre gånger sammanlagt, 1,5 timmars jäsning). Sedan knådade jag ett fåtal gånger vid utbakningen och jäste 30 minuter innan gräddning när jag delat upp i bitar.
Katharine
2025-06-01Jättegoda!
Ingela
2025-05-21Jättegoda frallor. Dock så bakade jag på totalt 10 dl mjöl och det är alldeles tillräckligt.
Maud
2025-04-10