Källarfranska

Källarfranska är en riktigt klassiker. Ät gärna bullarna direkt, eller frys in dem och ta fram när det passar. Med det här receptet får du frallor som passar både till fest, som frukostfralla eller till lunch.

Gör så här
00:05:00
00:45:00
00:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck på torrvikten.
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
61 stSå enkelt. Så gott.
Britt-marie
Så gott
Teija
Kan man förbereda dessa frallor kvällen innan så att det bara är att grädda dem på morgonen? Hur går man isf tillväga?
Maria
Hej Maria! Det har vi inte provat med det här receptet. Vi har det här receptet på kalljästafrallor: https://www.ica.se/recept/kalljasta-frallor-713789/ tänker att om du minskar jästen likt det här receptet och följer den anvisningen så bör det funka fint. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegoda fralla
Elin
Lätt och gott! Franskorna blev mjuka och fina, sönerna älskade dem.
Maria
kan man ta olivolja istället som jag har gjort
Khadija
jättebra och gott det mest jag gillar är att den är inte alls torr utan den är mjuk men jag tycker att det behöves mycket mer olja och om man har olivoljan är det mycke godare för jag hade olivolja istället
Khadija
Bra recept, jättenöjd med resultatet! Jag använde 25 g färsk jäst och kall mjölk. Jag har ingen köksassistent som kan knåda degen åt mig men gjorde en variant där jag rörde ihop degen i bunken, och sedan lät jäsa 30 minuter och rörde om/halvknådade med en hand lite grann (gjorde detta tre gånger sammanlagt, 1,5 timmars jäsning). Sedan knådade jag ett fåtal gånger vid utbakningen och jäste 30 minuter innan gräddning när jag delat upp i bitar.
Katharine
Jättegoda!
Ingela
Jättegoda frallor. Dock så bakade jag på totalt 10 dl mjöl och det är alldeles tillräckligt.
Maud