Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparhalstrad gravlax med avokado

Bjud på vacker och smakfull gravlax som du ger en underbar pepparhalstring. Din ljumma fisk lägger du upp på tallrik tillsammans med en mättande röra av nykokta, skivade potatisar som blandas med avokadosallad. Mättande och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka potatisen.
  2. Klyfta tomaterna. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut och skär avokadoköttet i stora bitar. Pressa citronjuice över.
  3. Skölj morötterna och skiva dem så tunt som möjligt.
  4. Skala och strimla rödlöken. Blanda med tomaterna, avokadon, morötterna, olivoljan och salladen.
  5. Dela den nykokta potatisen i bitar. Blanda med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär bort skinnet på laxen och skär den i 4 bitar (för 4 port). Doppa ena sidan i pepparmixen.
  7. Halstra/stek laxen i en torr het stekpanna, ca 2 minuter per sida tills den fått fin färg. Servera laxen ljummen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 4 tomater
  • 3 avokador
  • juicen av 1/2 citron
  • 6 späda morötter
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse späda salladsblad (à 150 g) t ex mangoldskott
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g gravlax i bit
  • 2 msk krossad peppar (t ex rosé-. svart- och sechuanpeppar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2580 kJ / 618 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden