Pepparhalstrad gravlax med avokado
Bjud på vacker och smakfull gravlax som du ger en underbar pepparhalstring. Din ljumma fisk lägger du upp på tallrik tillsammans med en mättande röra av nykokta, skivade potatisar som blandas med avokadosallad. Mättande och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 - 800 g färskpotatis
4 tomater
3 avokador
juicen av 1/2 citron
6 späda morötter
1 rödlök
2 msk olivolja
1 påse späda salladsblad (à 150 g) t ex mangoldskott
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g gravlax i bit
2 msk krossad peppar (t ex rosé-. svart- och sechuanpeppar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 618 kCal
Fett33.1 g
Kommentar
Detta skall jag pröva, då det verkar gott och annorlunda
Ulla-maj
2014-07-25