Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Hemgjord risgrynsfrukost med bär och honung

Uppskattad risgrynsfrukost som även passar som mellanmål eller dessert. Färdig risgrynsgröt och yoghurt blandas. Hallon och blåbär läggs ovanpå och toppas med krossade digestivekex och honung. Tips till dessert: Byt youghurten mot vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda risgrynsgröt och youghurt i en skål eller i ett glas.
  2. Lägg på hallon och blåbär. Smula digestivekex och garnerna med det och honung.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Passar som mellanmål.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl färdig risgrynsgröt
  • 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl något tinade hallon och blåbär
  • 1/2 smulat digestivekex
  • 2 tsk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?