Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kall kokt lax med salsa verde

Suverän kall kokt lax med salsa verde. Du kokar lax som du sedan garnerar med citron och dill. Den smakrika såsen gör du på sardellfiléer, persilja, vitlök, olja och kapris. Fisken serverar du kall med såsen, kokt potatis och skivad gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med hälften av citronen i skivor, salt och vitpepparkorn i en traktörpanna. Lägg i laxfilé, utan skinn och ben och låt sjuda ca 5 minuter.
  2. Tag pannan från värmen och låt laxen kallna i spadet. Lägg laxen på ett fat och garnera med resten citron i skivor och dillkvistar.
  3. Salsa verde: Mixa sardellfiléer, persilja, vitlöksklyftor och olja i en matberedare. Tillsätt vatten och rör i kapris.
  4. Servera såsen till laxen. Kokt potatis och skivad gurka passar bra till.

Tips

Är sardeller svårt att få tag på går den att byta ut mot ansjovis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 600 g lax i bit, utan skinn och ben
  • dillkvistar
  • potatis
Salsa verde
  • 1 burk sardellfiléer (à 56 g)
  • 1 dl persilja hackad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk kapris
Lägg till i inköpslistan