Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kall gurksoppa med syrlig rädistopping

Nu börjar alla härliga primörer dyka upp i butikerna. Passa på att äta dem när de är som bäst. En kall soppa fullproppad med frisk gurka och krispiga rädisor passar perfekt som en delrätt på en buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 förrättsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala och skär gurkan i grova bitar.  
  2. Mixa gurkan med soygurt, mynta, citronsaft och honung till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan i kylskåp.
  3. Topping: Ansa och skiva rädisorna tunt på mandolin, lägg dem i kallt vatten.
  4. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär gurkan i små tärningar. Låt rädisorna rinna av och blanda dem med citronskal, gurka och mandel.
  5. Häll upp soppan i tallrikar, lägg på topping och ringla över olivolja. Servera som en förrätt eller som en rätt på buffé.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 förrättsportioner
Soppa
  • 1 1/2 gurka
  • 3 dl soygurt (vegansk yoghurt)
  • ca 30 myntablad
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
  • 1 msk honung
  • salt
  • nymald svartpeppar
Topping
  • 4 rädisor
  • 1/2 citron (rivet skal)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl skållad finhackad mandel
  • 1 msk kallpressad olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 696 kJ / 167 kCal