Kall gurksoppa med syrlig rädistopping

Nu börjar alla härliga primörer dyka upp i butikerna. Passa på att äta dem när de är som bäst. En kall soppa fullproppad med frisk gurka och krispiga rädisor passar perfekt som en delrätt på en buffé.

Ingredienser
4 förrättsportioner
Soppa
1 1/2  gurka
3 dl soygurt (vegansk yoghurt)
ca 30  myntablad
1/2  citron (1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
1 msk honung
 salt
 nymald svartpeppar
Topping
4  rädisor
1/2  citron (rivet skal)
1/2  gurka
1/2 dl skållad finhackad mandel
1 msk kallpressad olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi696 KJ / 167 kCal
Fett10 g
Salt0.89 g
Kolhydrater13 g
Protein7 g
Kommentarer
2 stFräsch och god soppa! Jag adderade kokosmjölk i soppan och bakade muffinsbröd som jag serverade med färskost. På så sätt blev det en hel måltid
Miranda
Var är kokosmjölken?
Natalie
Hej Natalie! Tyvärr ingen kokosmjölk i denna. Blev en miss vid döpningen av detta recept. Hälsningar Michelle
ICA-köket