Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall blomkålssoppa med romklick

En len och smaskig, kall blomkålssoppa med romklick. Mixa kokt potatis och blomkål. Vispad grädde vänder du sedan ner i den ljuvliga soppan. Hackad gräslök och en klick rom ger en hisnande smakupplevelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och bryt blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg blomkål och potatis i en gryta, stor nog för soppkok. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Kyl soppan hastigt i kallt vatten och låt den sedan bli helt kall i kylskåpet. Smaka av soppan med salt och peppar.
  3. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i soppan. Hacka gräslöken. Fördela soppan i tallrikar och lägg en rejäl klick rom i varje tallrik. Strö över gräslöken.
  4. Servera soppan med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 5 potatisar (5 st motsvarar ca 300 g)
  • 1 1/5 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 knippa gräslök
  • 100 g stenbitsrom
Till servering
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?