Kall basilikasoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall basilikasoppa

Soppa förknippas oftast med hösten och vintern. Men den här kalla basilikasoppan är exemplarisk att servera en varm sommardag. Soppan är ljuvligt smakfull och makalöst god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen med basilikastjälkarna, låt det hela puttra i 8-10 min. Sila av stjälkarna.
  2. Rör samman yoghurt och vetemjöl. Rör ner detta i den sjudande soppan. Tillsätt grädden och sjud i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar samt en nypa socker. Låt svalna.
  3. Häll soppan i en mixer eller matberedare och mixa ner basilikabladen så att soppan blir härligt grön.
  4. Tvätta limen noga och riv av skalet. Strö över soppan. Pressa sedan ner så mycket av saften så att smaken blir frisk. Ställ soppan kallt i ett par timmar.
  5. Servera soppan kall med olika tillbehör t ex finskuren tomatsallad, nyskalade räkor, oliver, mozzarellaost, parmaskinka, vitlökskrutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 50 g basilikablad och -stjälkar
  • 2 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • lite socker
  • saft och skal av 1/2 lime
Valfria tillbehör
  • finskuren tomatsallad, nyskalade räkor, oliver, mozzarellaost, parmaskinka eller vitlökskrutonger.
Lägg till i inköpslistan