Kalkonwok med sockerärter och black beansås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonwok med sockerärter och black beansås

Förtjusande asiatisk wok med kalkon och black beansås. Krispiga sockerärter och purjolök ger tillsammans med den söta honungen en underbar smakupplevelse. Du serverar woken på en bädd av nykokt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Skär kalkonköttet i riktigt tunna strimlor. Stek eller woka strimlorna 3-4 minuter i en het lättoljad panna. Salta och peppra. Lägg upp strimlorna på ett fat.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Rengör pannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja. 
  3. Fräs purjolök och sockerärter i pannan 1-2 minuter och tillsätt därefter kalkonköttet.
  4. Häll på black beansås, vatten och honung. Låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Servera woken på en bädd av nykokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl basmatiris eller jasminris
  • 500 g kalkonfilé
  • 1 msk olja
  • 1/2 st purjolök (den ljusa delen)
  • 1 paket frysta sockerärtor (à 200 g)
  • 1/2 dl asiatisk black bean sås
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2336 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden