Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonschnitzlar med indiskt fräs

Kalkonschnitzlar med indiskt fräs är en aromatisk och fyllig rätt som du tillagar på under 30 minuter. Det indiska fräset gör du på lök, vitlök, ärter och smaksätter med indiska kryddor. En vällagad och utomordentlig rätt som du serverar med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt ärter. Krydda med gurkmeja, koriander, spiskummin, salt och kajennpeppar. Häll över vatten och låt puttra några minuter.
  2. Stek kalkonschnitzlarna i margarin eller smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med ingefära, salt och peppar.
  3. Servera kalkonschnitzlarna med fräset. Ris, gärna basmati, passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk koriander
  • 4 kalkonschnitzlar (à 125 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm peppar
Till servering
  • basmatiris
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer