Kalkonschnitzel med potatispanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonschnitzel med potatispanna

Ett snabblagat recept för en komplett middagsrätt, fylld av goda smaker. Grilla kalkonschnitzeln och servera med potatispanna på både rökt fläsk, färskpotatis och bönor med olika färg och form. Blir det mat över har du lunchlådan klar för i morgon.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla fläsket. Fräs det med potatis och lök i lite smör. Tillsätt vinägern, låt den koka in.
  2. Häll på buljongen, koka tills potatisen är nästan färdig. Tillsätt bönorna. Koka lite till.
  3. Klicka i smöret under omrörning.  Krydda med kummin, körvel, salt och peppar.
  4. Hetta upp en grillpanna. Grilla kalkonschnitzlarna ca 3 minuter per sida. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kalkonschnitzel (à ca 150 g)
  • 50 g rökt fläsk
  • 20 små färskpotatisar
  • 20 smålökar eller steklökar
  • smör till stekning
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 4 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl ansade och delade bönor t ex sockerärter, vaxbönor, bondbönor, haricots verts
  • 25 g smör
  • 1 tsk malen kummin
  • 2 msk hackad körvel
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan