Kalkonfilé tonnato
Kalkonfilé tonnato är en högklassig och otroligt god rätt där du steker och sedan ugnsbakar kalkonbröst och serverar med en magnifik hemmagjord majonnäs med tonfisk och kapris. Förbluffande gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 kg kalkonfilé eller kycklingfilé
1 citron
Majonäs
2 äggulor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk stark senap
skalet av 1/2 citron
2 1/2 dl majsolja
1 dl olivolja
1 burk tonfisk i olja (à 200 g)
4 msk kapris
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein och laktos, om kalkonen steks i olja.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller uteslut majonnäsen. Bjud i stället med crème fraiche som smaksätts med dijonsenap, citron, kapris och tonfisk.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer