Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkonfilé tonnato

Kalkonfilé tonnato är en högklassig och otroligt god rätt där du steker och sedan ugnsbakar kalkonbröst och serverar med en magnifik hemmagjord majonnäs med tonfisk och kapris. Förbluffande gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stek kalkonbrösten så att de får färg runt om. Slå in filéerna i aluminiumfolie och stek dem klara i ugnen i ca 15 minuter. Använd gärna köttermometer, köttets innertemperatur ska vara 70°C.
  3. Vispa ihop alla ingredienser till majonnäsen utom oljorna, som du sedan häller på i fin stråle under ständig vispning.
  4. Majonäs: Blanda majonnäsen med den avrunna tonfisken och 3/4 av kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär kalkonen i tunna skivor och lägg upp på ett fat, bre över såsen och dekorera med citron, resten av kaprisen och nymalen svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och laktos, om kalkonen steks i olja.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller uteslut majonnäsen. Bjud i stället med crème fraiche som smaksätts med dijonsenap, citron, kapris och tonfisk.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kalkonfilé eller kycklingfilé
  • 1 citron
Majonäs
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk stark senap
  • skalet av 1/2 citron
  • 2 1/2 dl majsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk tonfisk i olja (à 200 g)
  • 4 msk kapris
Lägg till i inköpslistan