Kalkon POT-AU-FEU | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkon POT-AU-FEU

Ett smakrikt recept på kalkon pot-au-feu med inspiration från det franska köket. Du gör grytan av bland annat lök, vitt vin, potatis, kalkonkött och fänkål. Servera med utsökt, smaksatt crème fraiche!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja utan att den tar färg. Tillsätt vin och koka ner till hälften.
  2. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg ner dem i löken samt vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Skala och skiva morötterna i 1/2 cm tjocka skivor. Skär kalkonköttet i strimlor eller bitar. Salta köttet och låt det sjuda med morötterna 5 minuter i buljongen.
  4. Ansa och skiva fänkålen, lägg ner den i grytan och låt sjuda ytterligare 5-10 minuter.
  5. Finstrimla purjolöken, tillsätt den och låt koka upp. Smaka eventuellt av med salt o peppar. Lägg upp i djupa tallrikar och häll över buljongen med grönsakerna.
  6. Till servering: Toppa med en kvist timjan. Servera gärna medcrème fraiche smaksatt med citronskal, vitlök, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 8 potatisar (fast sort)
  • 8 dl vatten
  • 5 msk konc kycklingfond
  • 4 kvistar timjan
  • 6 morötter
  • 500 g benfritt kalkonkött
  • 1 fänkål
  • 1/2 purjolök
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 timjankvistar
  • 1 dl crème fraiche
  • skal från 1/2 citron
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan