Kalkon med oliver och vermouth

Betyg 3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kalkon med oliver och vermouth

Testa att laga till kalkon med oliver och vermouth. Kalkonen blir riktigt god och saftig och passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen som buffémat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Kalkon med oliver och vermouth

Ingredienser

4 portioner
500 g kalkonbröst , hel bit eller schnitzlar, alt kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
3 dl risoni pasta i risfrom
1/2 - 1 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk olivolja till stekning
2 1/2 dl vit torr vermouth
pressad juice av 3/4 citron
1 tsk socker
12 gröna oliver
12 svarta kalamataoliver
1 kruka persilja
1 msk smör

Gör så här

00:02:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lite mer vitlök förhöjer absolut smaken. Vi hittade inte risoni, men togBarilla-Torsades-Girandole, vars konsistens passar den här rätten bra. Vi gjorde rätten lite magrare - bara 1 msk olivolja, inget smör eller de utsökt goda kalamataoliverna. Blev mycket gott ändå.

    Sofia

  • Lite mer vitlök samt någon örtkrydda t.ex. mynta hade höjt rätten ett snäpp.

    Sven

Testa liknande recept

  • Kalkonrullar med ris- och fetasallad
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonfilépasta med tomater
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalkonfilépasta med paprikapesto
    Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsfyllt kalkonbröst
    Betyg 1.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad