Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Tanghulu är ett populärt godis i Kina där frukt, som jordgubbar, vindruvor och melon, träs på spett för att sedan doppas i varm sockerlag. När spetten sedan kyls ner i ett isbad får du ett karamelliserat snacks som är både vackert och gott. Perfekt till barnkalaset!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Ingredienser

ca 20 st
ca 300 g skalad urkärnad frukt eller bär (t ex jordgubbar, vindruvor och/eller äpple eller se tips)
1 1/2 dl vatten
3 dl strösocker
ca 20 träspett
20 isbitar
2 l vatten

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kaliforniska fruktspett
Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Barockfruktfat med citronsås och kokossmul
Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Melonslush med ingefära och lime
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fruktig melondrink
Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grillad kyckling med melon
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Slush med sötmelon, druvor och hallon
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad