Kalbi
![Kalbi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Kalbi kommer från det asiatiska köket och tillagas genom att marinera revbensspjällen i en härlig mix av vitlök, ingefära, sirap och soja. Medan köttet sedan tillagas i ugn kokas sweetchilisåsen med marinaden och penslas sedan på revbensspjällen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997
![Kalbi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg tunna revbensspjäll (helst kamben)
3 msk sweet chilisås
Marinad
1 1/2 dl japansk soja
1 1/2 dl ljus sirap
3 pressade vitlöksklyftor
5 cm riven ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer