Kalbi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalbi

Kalbi kommer från det asiatiska köket och tillagas genom att marinera revbensspjällen i en härlig mix av vitlök, ingefära, sirap och soja. Medan köttet sedan tillagas i ugn kokas sweetchilisåsen med marinaden och penslas sedan på revbensspjällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ihop marinaden och häll den i en rejäl skål. Lägg i revbensspjällen. Låt revbenen marinera i kylskåpet i ett dygn.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Grilla revbenen 20-30 minuter i ugnen.
  4. Koka ihop marinad och sweet chilisås i 5-10 minuter.
  5. Skär upp de grillade revbensspjällen och pensla med såsen. Servera genast. Ris är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tunna revbensspjäll (helst kamben)
  • 3 msk sweet chilisås
Marinad
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 5 cm riven ingefära
Lägg till i inköpslistan