Lökdolmar ”classic” style med lingonchutney

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Lökdolmar ”classic” style med lingonchutney

Här möter klassisk svensk husmanskost chilihet styrka. Klassiska kåldolmar omsluts av kål och i klassiska lökdolmar som dessa är köttfärsen istället svept in i rödlök. De bakas i ugnen och serveras med pressad potatis, gräddsås och het lingonchutney med drag av sambal oelek.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Lökdolmar ”classic” style med lingonchutney

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
3 stora rödlökar
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad timjan
1 ägg
3 dl köttbuljong (vatten och buljongtärinig eller fond)
3 msk honung

Lingonchutney

1 msk riven, färsk ingefära
1/2 tsk sambal oelek
225 g lingon
2 msk strösocker
1 msk honung
1/2 msk vitvinsvinäger

Gräddsås

2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 msk japansk soja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Är så förvånad över denna rätt. Lök är inte min favorit men lagade till allt som man skulle. Oh jesus vad gott det var. Ungarna som annars är jättekräsna älskade maten. Vill man inte ha löken så är det bara att ta bort den när det är tillagat för den krävs att ha med under tillagningen för att ge smak. Helt klart en godkänd rätt:-)

Ellinor

2012-01-18

Näringsvärde per portion

Energi3446 KJ / 825 kCal
Fett40.3 g
Kolhydrater79.7 g
Protein31.9 g

Testa liknande recept

Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad högrev med lingonglaze
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kål- och lökpudding med lingonchutney
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörda lingon
Betyg 4.3 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrårörda lingon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga