Kakor med saffran och lingon

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Kakor med saffran och lingon

Baka saffranscookies med syrliga lingon som blir härligt sega och fulla av smak. Dessa ljuvliga kakor passar utmärkt på julfikat men går att avnjuta året om

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Cookies med lingon i på ett galler.

Ingredienser

ca 16 st
175 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 msk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap
2 förp saffran (à 1/2 g)
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 rumstempererat ägg
1 dl frysta eller färska lingon

Gör så här

00:20:00
02:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Jag gjorde som det står i receptet men hoppade över momentet med att ställa smeten i kylen i två timmar. Istället för att rulla till bollar klickade jag ut smeten direkt och plattade till och formade kakorna. Gräddade i 185 grader, över och undervärderad i 8-9 min. De blev jättebra, nästan precis som på bilden.

    Carina

  • Det skulle vara intressant att veta vilken ”struktur” smeten är tänkt att ha. Min blev som mjuk kola. Kakorna blev bra men flöt inte ut trots att plattats till. Jag gräddade lite längre tid pga detta.

    Maud

    Hej Maud! Degen blir som du säger lite seg och kompakt. Mina flöt ut lite, så bäst är att platta till dem innan gräddning. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Såååå besviken på resultatet, inte god någonstans, bara en seg kladd. Leta upp en annan kaka att baka!

    Annica

  • Märkligt recept och mycket jobb med kakorna. Degen är svårarbetad och när den varit i kylen blir den hård och smular. Efter 9-10 minuter är kakorna helt råa.

    Rebecka

  • Väldigt söt, mäktig och flottig kaka. 6 av 10.

    Alexandra

  • Eftersom man ska grädda mitt i ugnen borde der vara under och övervärme. Svar till nedan. Jag ska prova med det iaf😊 ska också prova vit hackad choklad i. Återkommer med hur det blev för mig!

    Alexandra

  • Visst ska det vara 180 grader varmluft?

    Erik

    Hej Erik! Alla våra recept är lagade i "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges. Lycka till med kakorna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Samma problem som beskrivits nedan (eller ovan). Kakorna flyter inte ut och är mjuka…

    Annika

    Hej Annika och Sofie! Vi har stämt av med receptkreatören och det är viktigt att platta till kakorna innan de gräddas annars flyter de inte ut. Och vi har uppdaterat ingressen, kakorna blir sega och inte krispiga uppe på. Hoppas de blev goda ändå. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Muskovadosockret byttes till farin och lingon till torkade tranbär. Mindre kakor ungefär 36 st samma tid i ugnen blev perfekt 😊

    Louise

  • Mina kakor är fortfarande mjuka efter nästan 20 min i ugnen och de flyter inte ut. Jag har vägt alla ingredienser och undrar vad som kan ha blivit fel?

    Sofie

Näringsvärde per st

Energi883 KJ / 211 kCal
Fett10 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Cookies med vit choklad och lime
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonscones med äpple (glutenfria)
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd med lingon och vört
    Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad