Kaka med pekannötter och päron

Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Kaka med pekannötter och päron

Rågmjöl gör kakan smakrik och går fint ihop med pekannötter, päron och rosmarin. Inget bakpulver eller jäst behövs. Byt ut päron mot äpple om du hellre vill det. Servera med en klick grädde eller ät som den är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kaka med pekannötter och päron

Ingredienser

10-12 bitar
150 g kallt, tärnat smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovmalt rågmjöl
1 msk finhackad rosmarin
2 små päron
1 dl pekannötter
flingsalt
vispgrädde (till servering)

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Bakat flera gånger, men med halva mängden smör och mindre socker. Ibland utan både rosmarin och nötter. Brukar smälta smöret i en gryta och rör sedan i alla ingredienserna i grytan. Väldigt god smak av rågmjölet!

    Kristina

  • Så annorlunda och gott med det grova rågmjölet !!

    Maud

  • En favorit!!!

    Anna

Näringsvärde per bit

Energi1466 KJ / 351 kCal
Fett26 g
Salt0.91 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Tebröd med färskoströra
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pikanta pekannötter
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pocherade päron med yoghurt
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad