Kaka med pekannötter och päron

Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Kaka med pekannötter och päron

Rågmjöl gör kakan smakrik och går fint ihop med pekannötter, päron och rosmarin. Inget bakpulver eller jäst behövs. Byt ut päron mot äpple om du hellre vill det. Servera med en klick grädde eller ät som den är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kaka med pekannötter och päron

Ingredienser

10-12 bitar
150 g kallt, tärnat smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovmalt rågmjöl
1 msk finhackad rosmarin
2 små päron
1 dl pekannötter
flingsalt
vispgrädde (till servering)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Bakat flera gånger, men med halva mängden smör och mindre socker. Ibland utan både rosmarin och nötter. Brukar smälta smöret i en gryta och rör sedan i alla ingredienserna i grytan. Väldigt god smak av rågmjölet!

    Kristina

  • Så annorlunda och gott med det grova rågmjölet !!

    Maud

  • En favorit!!!

    Anna

  • Otroligt god kaka som inte känns så söt och som håller fint några dagar.

    Margareta

  • Otroligt god kaka, lätt och göra och rosmarinet i kakan ger en speciell smak. Precis som Louise var jag tvungen och baka den i 55 min.

    Nivea

  • Supergod kaka! Gjorde dubbel sats och det blev bra volymmässigt i en form på 28cm i diameter. Bakade ca 55 min, efter 35 min var kakan mest smält matfett och inte riktigt klar. Nästa gång ska jag nog ha i mer rosmarin, den smaken kändes inte så mycket som jag hoppats!

    Louise

Näringsvärde per bit

Energi1466 KJ / 351 kCal
Fett26 g
Salt0.91 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Pikanta pekannötter
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad