Kaka med pekannötter och päron

Rågmjöl gör kakan smakrik och går fint ihop med pekannötter, päron och rosmarin. Inget bakpulver eller jäst behövs. Byt ut päron mot äpple om du hellre vill det. Servera med en klick grädde eller ät som den är.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1466 KJ / 351 kCal
Fett26 g
Salt0.91 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
6 stBakat flera gånger, men med halva mängden smör och mindre socker. Ibland utan både rosmarin och nötter. Brukar smälta smöret i en gryta och rör sedan i alla ingredienserna i grytan. Väldigt god smak av rågmjölet!
Kristina
Så annorlunda och gott med det grova rågmjölet !!
Maud
En favorit!!!
Anna
Otroligt god kaka som inte känns så söt och som håller fint några dagar.
Margareta
Otroligt god kaka, lätt och göra och rosmarinet i kakan ger en speciell smak. Precis som Louise var jag tvungen och baka den i 55 min.
Nivea
Supergod kaka! Gjorde dubbel sats och det blev bra volymmässigt i en form på 28cm i diameter. Bakade ca 55 min, efter 35 min var kakan mest smält matfett och inte riktigt klar. Nästa gång ska jag nog ha i mer rosmarin, den smaken kändes inte så mycket som jag hoppats!
Louise