Kajsas korvsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kajsas korvsoppa

Kajsas korvsoppa är en fyllig och matig soppa. Slantar av bratwurst kokas varsamt med lök, potatis och majs och smaksätts med timjan. Servera gärna med nybakat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs potatis och lök i matfettet i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över majsen med sitt spad och buljongen. Låt soppan koka under lock ca 10 min.
  3. Skär under tiden korven i slantar. Stek korvslantarna utan extra matfett i en stekpanna. Lägg korven i soppan och krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Servera soppan med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 l köttbuljong (tärning + vatten)
  • 3 bratwurstar
  • 2 msk hackad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan