Juniorburgare med grillad falukorv och currycoleslaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Juniorburgare med grillad falukorv och currycoleslaw

Gör en mumsig juniorburgare med grillad falukorv och currycoleslaw till middag med detta recept. Lägg bara din krämiga coleslaw med söta tomatskivor och nygrillad korv mellan hamburgerbröd och servera sedan din parisare med ett glas tranbärsjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka bort de grövsta yttersta bladen från vitkålen. Skölj purjolöken. Strimla vitkål och purjolök tunt.
  2. Rör ihop majonnäs, curry, honung och blanda detta väl med vitkålsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär falukorven i cm-tjocka skivor och grilla dem hastigt 1 minut på varje sida. Rosta bröden över grillen.
  4. Skiva bifftomaten och fördela skivorna på brödens undersidor. Lägg på en generös klick currycoleslaw. Toppa med korvskivorna.
  5. Lägg på locken. Garnera ev. med salladsblad. Servera med tranbärs- eller svartvinbärsjuice

För alla

Juniorburgare med grillad falukorv och currycoleslaw innhehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g vitkål
  • 10 cm purjolök (den vita delen)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 400 g falukorv
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 bifftomat
Lägg till i inköpslistan