Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Ett smakrikt recept på Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger. Du gör den fräscha salladen av bland annat ostronskivling, vitlök, whisky, krutonger och citron. Servera gärna till fest och dekorera med ätbara blommor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv eller skär svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs svampen tills den blivit mjuk och fått fin färg.
  2. Rör ner vitlöken. Låt fräsa i någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt whiskyn och låt puttra i ca 1 minut.
  3. Lägg upp salladen i en rymlig skål. Tillsätt svampen och krutongerna. Ringla över olivoljan och citronjuicen. Blanda lätt. Garnera ev med ätbara blommor.

För alla

Välj krutonger som passar till respektive allergi eller uteslut dem.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g ostronskivling eller små burkar kantareller (150 g ostronskivling motsvarar 2 små burkar kantareller à 190 g)
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 msk finhackad vitlök
  • 2 1/2 msk whisky
  • 1 påse jungfrusallad (à ca 150 g)
  • 2 1/2 dl färdiga krutonger
  • 2 msk extra virign olivolja
  • 2 msk pressad citronjuice
  • ev ätbara blommor till garnering
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer