Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger
![Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett smakrikt recept på Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger. Du gör den fräscha salladen av bland annat ostronskivling, vitlök, whisky, krutonger och citron. Servera gärna till fest och dekorera med ätbara blommor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
![Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
150 g ostronskivling eller små burkar kantareller (150 g ostronskivling motsvarar 2 små burkar kantareller à 190 g)
2 msk olja
1 - 1 1/2 msk finhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk whisky
1 påse jungfrusallad (à ca 150 g)
2 - 2 1/2 dl färdiga krutonger
2 msk extra virign olivolja
2 msk pressad citronjuice
ätbara blommor till garnering
flingsalt
nymalen svartpeppar
För alla
Välj krutonger som passar till respektive allergi eller uteslut dem.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer