Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Ett smakrikt recept på Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger. Du gör den fräscha salladen av bland annat ostronskivling, vitlök, whisky, krutonger och citron. Servera gärna till fest och dekorera med ätbara blommor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Ingredienser

6 portioner
150 g  ostronskivling eller små burkar kantareller (150 g ostronskivling motsvarar 2 små burkar kantareller à 190 g)
2 msk  olja
1 - 1 1/2 msk  finhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk  whisky
1   påse jungfrusallad (à ca 150 g)
2 - 2 1/2 dl  färdiga krutonger
2 msk  extra virign olivolja
2 msk  pressad citronjuice
ätbara blommor till garnering
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Välj krutonger som passar till respektive allergi eller uteslut dem.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiscrisp med svampsurprise
Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampwok med cashewnötter och hoisinsås
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig älgskav med ostronskivling
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kärlekspippi
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga