Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Ett smakrikt recept på Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger. Du gör den fräscha salladen av bland annat ostronskivling, vitlök, whisky, krutonger och citron. Servera gärna till fest och dekorera med ätbara blommor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Jungfrusallad med whiskystekt svamp och krutonger

Ingredienser

6 portioner
150 g ostronskivling eller små burkar kantareller (150 g ostronskivling motsvarar 2 små burkar kantareller à 190 g)
2 msk olja
1 - 1 1/2 msk finhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk whisky
1 påse jungfrusallad (à ca 150 g)
2 - 2 1/2 dl färdiga krutonger
2 msk extra virign olivolja
2 msk pressad citronjuice
ätbara blommor till garnering
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Potatiscrisp med svampsurprise
Betyg 2.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svampwok med cashewnötter och hoisinsås
Betyg 3.6 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krämig älgskav med ostronskivling
Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Yakitori på svamp
Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kärlekspippi
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad