Jultallrik med sill
Ingen jul utan sill, hävdar många bestämt. Komponera en vacker silltallrik med färdig löksill i krämig sås med piggt wasabisting, lägg till krispiga äppeltärningar till den klassiska skånska brantevikssillen och toppa en bit kavring med en lyxig gubbröra på löjrom.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
Snabb wasabisill
1 burk löksill (à ca 500 g)
3 msk grovhackad persilja
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk wasabi på tub
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Brantevikssill med äpple
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1 rödlök
ca 5 cm purjolök
20 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk citronpeppar
1 dl finskuren dill
1 syrligt äpple
1 msk färskpressad citronjuice
rivet skal av 1/2 citron
Gentlemannaröra
5 ägg
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
3 skivor kavring
1 burk löjrom (à 80 g)
nymalen svartpeppar
dillvippa till garnering
Gör så här
Snabb wasabisill
Brantevikssill med äpple
Gentlemannaröra
Har du lagat receptet?
Kommentarer