Jultallrik med sill

14
0
Jultallrik med sill

Ingen jul utan sill, hävdar många bestämt. Komponera en vacker silltallrik med färdig löksill i krämig sås med piggt wasabisting, lägg till krispiga äppeltärningar till den klassiska skånska brantevikssillen och toppa en bit kavring med en lyxig gubbröra på löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Jultallrik med sill

Ingredienser

6 portioner

Snabb wasabisill

1 burk löksill (à ca 500 g)
3 msk grovhackad persilja
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk wasabi på tub
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice

Brantevikssill med äpple

1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1 rödlök
ca 5 cm purjolök
20 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk citronpeppar
1 dl finskuren dill
1 syrligt äpple
1 msk färskpressad citronjuice
rivet skal av 1/2 citron

Gentlemannaröra

5 ägg
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
3 skivor kavring
1 burk löjrom (à 80 g)
nymalen svartpeppar
dillvippa till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt kavring med glutenfritt mörkt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Snabb wasabisill

Brantevikssill med äpple

Gentlemannaröra

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer