Sill dijonnaise är en örtig senapssill i fransk stil. Till skillnad från en klassisk svensk senapssill är denna baserad på crème fraiche i stället för olja. Tillsammans med örter, majonnäs och cornichoner blir det en sill att längta till både jul, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut dill och persilja mot gräslök som vi hade hemma. Behövde också lite mer dijon, kanske för att det var det sista i burken. Den tog snabbast slut på julbordet :-)
Stefan
2016-12-28supergod
Anders
2015-11-15Fantastiskt god sill. Man kan lägga till ½ rödlök. Dubbla dijonsenapen och halvera crème fraiche.
Christina
2014-12-27