Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sill dijonnaise

Sill dijonnaise är en örtig senapssill i fransk stil. Till skillnad från en klassisk svensk senapssill är denna baserad på crème fraiche i stället för olja. Tillsammans med örter, majonnäs och cornichoner blir det en sill att längta till både jul, påsk och midsommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen och låt den rinna av ordentligt. 
  2. Skär sillen i sneda bitar om den är hel.
  3. Hacka cornichonerna.
  4. Blanda crème fraiche, senap, majonnäs, dill och persilja.
  5. Blanda ner sill och cornichoner. Täck över och låt sillen stå minst 12 timmar i kylen före servering.
  6. Garnera gärna med färsk dill vid servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1/2 dl cornichons
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad persilja
  • ev färsk dill till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 918 kJ / 219 kCal