Sill dijonnaise

72
3
Sill dijonnaise

Sill dijonnaise är en örtig senapssill i fransk stil. Till skillnad från en klassisk svensk senapssill är denna baserad på crème fraiche i stället för olja. Tillsammans med örter, majonnäs och cornichoner blir det en sill att längta till både jul, påsk och midsommar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Sill dijonnaise

Ingredienser

6 portioner
1
förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 dl
cornichons
2 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
2 msk
majonnäs
1/2 dl
hackad dill
1/2 dl
hackad persilja
-
ev färsk dill till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Stefan

12/28/2016

Bytte ut dill och persilja mot gräslök som vi hade hemma. Behövde också lite mer dijon, kanske för att det var det sista i burken. Den tog snabbast slut på julbordet :-)

Anders

11/15/2015

supergod

Christina

12/27/2014

Fantastiskt god sill. Man kan lägga till ½ rödlök. Dubbla dijonsenapen och halvera crème fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 918 KJ / 219 kCal
Fett 21 g
Salt 1.07 g
Kolhydrater 2 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept