Sill dijonnaise är en örtig senapssill i fransk stil. Till skillnad från en klassisk svensk senapssill är denna baserad på crème fraiche i stället för olja. Tillsammans med örter, majonnäs och cornichoner blir det en sill att längta till både jul, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2014
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Kommentarer
Stefan
12/28/2016Bytte ut dill och persilja mot gräslök som vi hade hemma. Behövde också lite mer dijon, kanske för att det var det sista i burken. Den tog snabbast slut på julbordet :-)
Anders
11/15/2015supergod
Christina
12/27/2014Fantastiskt god sill. Man kan lägga till ½ rödlök. Dubbla dijonsenapen och halvera crème fraiche.