Sill dijonnaise
Sill dijonnaise är en örtig senapssill i fransk stil. Till skillnad från en klassisk svensk senapssill är denna baserad på crème fraiche i stället för olja. Tillsammans med örter, majonnäs och cornichoner blir det en sill att längta till både jul, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 dl cornichons
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
ev färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi918 KJ / 219 kCal
Fett21 g
Salt1.07 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g
Kommentarer
Bytte ut dill och persilja mot gräslök som vi hade hemma. Behövde också lite mer dijon, kanske för att det var det sista i burken. Den tog snabbast slut på julbordet :-)
Stefan
2016-12-28supergod
Anders
2015-11-15Fantastiskt god sill. Man kan lägga till ½ rödlök. Dubbla dijonsenapen och halvera crème fraiche.
Christina
2014-12-27