Sill dijonnaise

Betyg 2.8 av 5.
77 personer har röstat
3
Sill dijonnaise

Sill dijonnaise är en örtig senapssill i fransk stil. Till skillnad från en klassisk svensk senapssill är denna baserad på crème fraiche i stället för olja. Tillsammans med örter, majonnäs och cornichoner blir det en sill att längta till både jul, påsk och midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Sill dijonnaise

Ingredienser

6 portioner
1   förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 dl  cornichons
2 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap
2 msk  majonnäs
1/2 dl  hackad dill
1/2 dl  hackad persilja
ev färsk dill till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Bytte ut dill och persilja mot gräslök som vi hade hemma. Behövde också lite mer dijon, kanske för att det var det sista i burken. Den tog snabbast slut på julbordet :-)

Stefan

2016-12-28

supergod

Anders

2015-11-15

Fantastiskt god sill. Man kan lägga till ½ rödlök. Dubbla dijonsenapen och halvera crème fraiche.

Christina

2014-12-27

Näringsvärde per portion

Energi918 KJ / 219 kCal
Fett21 g
Salt1.07 g
Kolhydrater2 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Srirachasill
Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb sill med japansk touch
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yuzusill med jordnötter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga