Fräsch och god pytt på tärnad potatis, lök, äpplen, julskinka eller kokt skinka och paprika. Denna lättlagade julskinkepytt tillagar du på under 30 minuter.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
400 g julskinka i skivor
3 paprikor (gärna i olika färger)
2 gula lökar
2 äpplen
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Har julskinkan tagit slut går det lika bra att laga pytten på kokt skinka.
Gröna tipset: Byt ut skinkan mot kikärter om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
1 st
Kommentar
En pytt som känns väldigt fräsch i förhållande till andra sorter. Jag valde att servera en kall sås till pytten. Denna gjorde jag på lättcreme fraiche smaksatt med Dijonsenap. Gott till den syrliga smaken från äpplena.
Kommentar
En pytt som känns väldigt fräsch i förhållande till andra sorter. Jag valde att servera en kall sås till pytten. Denna gjorde jag på lättcreme fraiche smaksatt med Dijonsenap. Gott till den syrliga smaken från äpplena.
Karin
2007-02-05