Julskinkepytt

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Julskinkepytt

Fräsch och god pytt på tärnad potatis, lök, äpplen, julskinka eller kokt skinka och paprika. Denna lättlagade julskinkepytt tillagar du på under 30 minuter.

Julskinkepytt

Ingredienser

4 portioner
1   påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
400 g  julskinka i skivor
3   paprikor (gärna i olika färger)
2   gula lökar
2   äpplen
2 msk  olja
1 1/2 tsk  salt
1 1/2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Har julskinkan tagit slut går det lika bra att laga pytten på kokt skinka.

Gröna tipset: Byt ut skinkan mot kikärter om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

En pytt som känns väldigt fräsch i förhållande till andra sorter. Jag valde att servera en kall sås till pytten. Denna gjorde jag på lättcreme fraiche smaksatt med Dijonsenap. Gott till den syrliga smaken från äpplena.

Karin

2007-02-05

Näringsvärde per portion

Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Julmacka med äpple och senap
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Prosciuttorulle med grönsaksshot
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllt bröd med parmaskinka och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikasoppa med rökta strimlor
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med senapsmajjo och äpple
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga