Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julskinkepytt

Fräsch och god pytt på tärnad potatis, lök, äpplen, julskinka eller kokt skinka och paprika. Denna lättlagade julskinkepytt tillagar du på under 30 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen i ugnen enligt förpackningens anvisning. Skär skinka i små tärningar.
  2. Skölj, kärna ur och fintärna paprikorna. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och skär äpplena i små tärningar.
  3. Fräs lök och paprika i olja ca 5 min. Blanda ner skinka och äpple och låt fräsa med några min. Vänd i potatisen och krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har julskinkan tagit slut går det lika bra att laga pytten på kokt skinka.

Gröna tipset: Byt ut skinkan mot kikärter om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
  • 400 g julskinka i skivor
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 2 gula lökar
  • 2 äpplen
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2283 kJ / 546 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden