Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Julmacka cheddarspread och fikon

Det finns många goda sätt att variera julens skinkmacka – den här är toppad med honungsmarinerade fikon, krämig cheddarröra och grovhackade hasselnötter. Passar allra bäst på vörtbröd!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fikonen i skivor och marinera dem i vinägern och honungen ca 10 minuter.
  2. Grovhacka nötterna och klipp krassen.
  3. Riv osten, mixa den med färskosten till en jämn kräm.
  4. Bred cheddarspreaden på brödet och lägg på skinkan. 
  5. Lägg på fikonen och strö över krassen och nötterna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cheddarost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri färskost.

Tips

Vill du variera din skinksmörgås prova Julmacka med äpple och senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska fikon
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 ask krasse
  • 2 dl riven cheddarost
  • 1 dl färskost
  • 4 skivor vörtbröd
  • 8 skivor julskinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1508 kJ / 360 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer