Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad
Julgodis när det är som bäst! Detta recept på julmarsipan med smak av saffran, rom, apelsin, mörk choklad och mandel passar toppen som gå bort-present i juletider eller som sötsak på julbordet eller adventsfikat.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett3 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
7 stMånga klaga på att den blir kletig, men om man ställer in den i kylen stelnar den. Jag brukar frysa den också. Det fungerar utmärkt.
Anders
Bytte ut den hackade mandeln mot hackad pistage och mörk rom mot amaretto, supergott!
Ida
Låter jättegott! Måste prövas.
Anna
Går den att frysa in tro? Om det blir över…
Héléne
Hej Héléne! Tack för din fråga och ledsen att svaret dröjt. Det finns risk att marsipanen blir fuktig om den ligger i frysen så vi rekommenderar inte att frysa in denna julmarsipan. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Supergod! Gjorde denna förra julen och den blev då ett måste. Så har gjort den i år igen. :D
Nathalie
Följde receptet till punkt och pricka men tyvärr blev ”marsipanen” bara en kletig gegga. Inget recept jag rekommenderar...
Karin
Jättegoda! Rekommenderar att använda brödkniv när man delat dem, annars spricker chokladen.
Josefine