Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Julkorv är ett måste på julbordet – och du behöver inte göra den från grunden för att få till den rätta smaken. Genom att koka en färdig julkorv med klassiska julkryddor som kryddpeppar, lagerblad och mejram får du en saftig och smakrik korv. Använd buljongen till att vispa ihop en gräddig sås och servera med rostad brysselkål för en komplett julrätt

Ingredienser
8 bufféportioner
Brysselkål
500 g brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl mandelspån
saft och skal av 1 citron
1 dl russin
Korv
1 gul lök
1 l vatten
1 tsk salt
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 st julkorvar (à 300 g)
Sås
3 dl buljong från korvspadet
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 msk grovkornig senap
1/2 kruka mejram
Till garnering
1/2 kruka mejram
Gör så här
00:20:00
00:05:00
00:10:00
00:10:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett23 g
Salt1.23 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer