Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Julkorv är ett måste på julbordet – och du behöver inte göra den från grunden för att få till den rätta smaken. Genom att koka en färdig julkorv med klassiska julkryddor som kryddpeppar, lagerblad och mejram får du en saftig och smakrik korv. Använd buljongen till att vispa ihop en gräddig sås och servera med rostad brysselkål för en komplett julrätt

Julkorv med rostad brysselkål, mandel, russin och citron

Ingredienser

8 bufféportioner

Brysselkål

500 g brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl mandelspån
saft och skal av 1 citron
1 dl russin

Korv

1 gul lök
1 l vatten
1 tsk salt
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 st julkorvar (à 300 g)

Sås

3 dl buljong från korvspadet
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 msk grovkornig senap
1/2 kruka mejram

Till garnering

1/2 kruka mejram

Gör så här

00:20:00
00:05:00
00:10:00
00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett23 g
Salt1.23 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Västerbottensostpaj på filodeg
    Betyg 4.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålsdopp med korv
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostspread
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nubbesill
    Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad